Efficiënte cursusplanning

opleidingssoftware

Optimaliseer uw cursusplanning

Optimaliseer uw planningsproces met handige tools en ga (semi) automatisch plannen. Uw cursus-, docenten-, locatie-, hulpmiddel– en cursisten planning verloopt eenvoudig en snel middels standaard sjablonen, handige planborden en overzichten. Viper® meldt direct eventuele dubbele boekingen (of andere conflicten) in de planning.

 

Cursusplanning basis

Eenvoudig en snel cursussen, opleidingen, seminars, etc. plannen door gebruik van sjablonen en dupliceer functies. Viper® maakt automatisch een reeks lesdagen en controleert de beschikbaarheid.

Planborden basis

De planborden geven direct inzicht in de beschikbaarheid van uw docenten, lokalen en hulpmiddelen. Deze zijn “full-screen” te bekijken voor een perfecte weergave.

Viper® geeft u alle informatie in één oogopslag.

 

Vakanties & vrije dagen basis

Plan eenvoudig rondom de niet-beschikbare dagen. Het systeem houdt hier automatisch rekening mee en meldt de conflicten.

Docenten uitnodigen expert

Nodig meerdere docenten uit en kies de meest geschikte voor uw cursus. De docenten kunnen eenvoudig in hun eigen agenda (outlook, google, etc.) accepteren of weigeren. De bijgaande e-mail teksten stelt u eenmaal in. U bespaart veel tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automatisch herhalingscursussen optie

Het systeem plant automatisch herhalingscursussen in voor uw in-company klanten. Zodra de certificaten verlopen zijn, wordt er een voorstel gedaan. Uw klanten kunnen eenvoudig accepteren en inschrijven.

Planborden uitgebreid optie

Ieder planningsproces verloopt iets anders. De planborden kunnen eenvoudig worden uitgebreid met extra informatie, zoals bijvoorbeeld de reisafstand voor docenten of de aanvraag status.  Hierdoor bereikt uw planner nog meer efficiëntie en u een kostenbesparing.

Hoe krijg je een efficiente cursus planning?

Software voor roosters maken is niets nieuw. Punt is alleen dat deze meestal ge-ent zijn op scholen en terugkerende roosters. Het wordt anders als het gaat om cursus planning of een opleiding inplannen.

Een cursus plannen (voor open inschrijving) begint meestal bij de keuze voor locaties en startdata. Deze worden ingevoerd in een cursusadministratie of LMS systeem. Als er specifieke docenten of locaties nodig zijn, die schaars zijn, kunnen deze het beste direct worden ingeplant.

Na publicatie op de website of intranet worden er inschrijvingen gedaan door cursisten. Zodra de cursus groepen een bepaald minimum hebben bereikt is het commerieel verantwoordt om deze door te laten gaan. Deze cursisten planning kan nog aangevuld worden met losse cursisten uit andere groepen of door cursusgroepen te combineren. Zo verkrijgen we de meest optimale cursisten bezetting.

Nadat we besloten hebben dat de cursus doorgaat, kunnen we docenten en locaties gaan toewijzen. Werkt u met vaste docenten dan kan hier een planbord uitkomst bieden. Werkt u veel met freelancers of ZZP-ers, dan zult u hen moeten vragen of ze op een bepaalde datum / tijd beschikbaar zijn. Dit laatste kan ook door slimme planning software, omdat deze meerdere docenten kan uitnodigen en u bepaald welke van de docenten de klus krijgen.

Het planningsproces van in-company cursussen verloopt vaak iets anders. U heeft losse opdrachten van klanten of u heeft een raamovereenkomst voor een bepaalde periode. Vaak is er een voorkeur of selectie van docenten per klant en natuurlijk bepaald de klant de locatie, het is immers een in-company cursus.

Bij het plannen van een in-company cursus staan de variabelen docent / locatie meestal vast. Het is zaak om een geschikte datum / tijd af te stemmen met de klant. Een handig planbord is hierbij een vereiste bij de selectie van cursusplanning software.

Vraag nu uw gratis demo aan

Benieuwd naar onze software? Vraag dan geheel vrijblijvend een demonstratie aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het inplannen van een demonstratie.

Demo aanvragen